Quantcast
Channel: SuperBebe » Preconceptie
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Importanţa analizelor preconcepţionale!

$
0
0

Medicul va evalua starea ta de sănătate generală şi va solicita investigaţii specifice uzuale sau în funcţie de condiţiile în care se află organismul tău şi de antecedentele familiale.

Specialistul te va întreba despre obieciurile alimentare, despre câtă mişcare faci şi despre condiţiile tale de viaţă. El va vrea să ştie despre afecţiunile existente deja în familia ta cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială sau problemele genetice. De asemenea, este foarte indicat să îi spui dacă ai avut probleme menstruale, pierderi de sarcină, avorturi sau sarcini extrauterine.

Testele de sânge

Pentru a vedea dacă există incompatibilităţi între sângele tău şi al partenrului tău, este necesară determinarea grupei sangvine şi a RH-ului. În afară de acestea, medicul îţi va solicita să faci şi alte teste de sânge printre care hemoleucograma care poate depista dacă suferi de anemie și care este nivelul de minerale și vitamine din organismul tău. Vei mai face şi teste obişnuite precum glicemie, uree, creatinină, care pot evidenţia existenţa anumitor boli, teste pentru boli cu transmitere sexuală precum sifilisul sau SIDA şi testele pentru hepatita de tip B şi C. În cazul în care nu eşti imunizată pentru hepatita B, vei face un vaccin pentru profilaxia transmiterii acestei boli.

Din sânge se identifică şi anticorpii pentru anumite afecţiuni precum rubeola, pacientele neimunizate putând fi vaccinate pentru a prezenta protecţie cel puţin pe perioada sarcinii.

De asemenea, se identifică şi anticorpii pentru anumite parazitoze (de exemplu toxoplasma) şi pentru anumiţi viruşi (cum ar fi citomegalvirus).

Măsurarea tensiunii arteriale

Este bine să ştii că viitoarele mămici cu afecţiuni cardiace sau hipertensiune arterială reprezintă paciente cu risc, fiind mai expuse complicaţiilor, motiv pentru care afecţiunea preexistentă sarcinii trebuie să fie perfect echilibrată. Dacă ai astfel de probleme vei fi instruită în legătură cu tratamentul adecvat cu risc minim în perioada sarcinii.

Examenul pelvian

Un control pelvian standard îl va lămuri pe medicul tău dacă uterul, ovarele şi celelalte organe ale tale sunt sănătoase şi funcţionează normal. Dacă ai infecţii sau alte probleme cum ar fi fibromul sau chisturile ovariene, le poţi trata şi astfel îţi măreşti şansele de a avea o sarcină sănătoasă în viitor.

Anumite afecţiuni pot afecta şi complica sarcina.

Testul Papanicolau

De regulă, este indicat ca Testul Papanicolau să se facă o dată pe an. Cum se face? De la nivelul colului uterin şi vaginului se recoltează probe pentru depistarea unei posibile infecţii locale care poate fi manifestă, (are simptome vizibile) sau nemanifestă. Este foarte importantă efectuarea acestei investigaţii înainte de a concepe un copil pentru că anumite microorganisme (ureaplasma, microplasma, clamidya) care pot exista în această zonă nu dau simptomatologie specifică, dar pot afecta o sarcină.

Sumarul de urină şi urocultura

Medicul îţi va recomanda să faci şi analize de urină pentru a identifica eventuale infecţii ale tracturilor urinare sau diabetul. Infecţiile urinare au fost asociate cu dificultăţi în sarcină, greutate mică la naştere sau naştere prematură şi, cu siguranţă, îţi doreşti să eviţi astfel de probleme.

Evaluarea funcţionării tiroidei

O funcţionare lentă a tiroidei poate provoca întreruperea spontană a sarcinii, infertilitate sau probleme în dezvoltarea fătului. Mai ales dacă ai avut în trecut probleme cu tiroida, este indicat să faci teste specifice înainte de a rămâne însărcinată.

Testele genetice

Aproximativ 2-3% dintre copii se nasc cu defecte majore. Este indicat să soliciţi teste genetice dacă în istoricul familiei tale există cazuri de boli genetice sau dacă ai trecut de 35 de ani.

Sfat Superbebe:

În cazul în care testele efectuate au rezultate pozitive, se recomanda niste analize suplimentare, pentru a avea confirmarea sau infirmarea diagnosticului. Nu te ingrijora, consulta-ti medicul si informeaza-te pentru a putea lua cele mai bune decizii.

Pentru a evita riscuri in evolutia sarcinii legate de anumite carente de vitamine si minerale, este bine sa te asiguri ca dieta ta iti asigura tot necesarul. Medicul poate considera că ai nevoie de un surplus de vitamine si minerale, caz in care cel mai usor este sa apelezi la Celia mama. Ideal este sa incepi utilizarea chiar inainte de a ramane insarcinata, pentru a-ti crea rezerve pretioase de vitamine pe care sa le utilizezi in timpul sarcinii.

este un preparat nutritiv din lapte, ce iti ofera vitamine, minerale, acid folic, nutrienti extrem de importanti pentru tine si copilul tau. Se recomanda:

inainte de a ramane insarcinata pentru a-ti pregati corpul in vederea sarcinii,

in timpul sarcinii pentru o dezvoltare corecta si o crestere armonioasa a fatului

si pe toata durata alaptarii, cand laptele matern trebuie sa asigure toti nutrientii necesari nou-nascutului.

Celia® mama este un adevarat cocktail de vitamine și minerale: acid folic, fier, calciu, seleniu, zinc, vitamina C, vitamina D, Biotina, toate extrem de importante pentru evolutia corecta a sarcinii si pregatirea organismului mamei pentru nastere si alaptare.

Afla care sunt cele mai importante vitamine si minerale pentru evoluția corectă și armonioasă a sarcinii:

Acidul Folic:Acidul folic ajuta la cresterea tesutului matern si la functionarea normala a sistemului imunitar. Este extrem de important in timpul sarcinii. Deficitul de acid folic poate conduce la instalarea spina bifida – o afecțiune congenitală a coloanei vertebrale. În timpul sarcinii, necesarul de acid folic depășește dublul valorii necesare unui adult obișnuit.

Acizii graşi esenţiali: au rol direct in dezvoltarea normala a creierului si a ochilor bebelusului; ei sunt asimilaţi de către copil din rezervele mămicii pe toată durata sarcinii şi mai târziu în primele 6 luni de la naștere, prin alăptare. Necesarul de DHA pe durata sarcinii se dubleaza.

Fierul:Modificările fiziologice care au loc în organismul mamei în timpul sarcinii nu sunt suficiente pentru a acoperi necesarul crescut de fier, iar organismul mobilizează toate rezervele de care dispune. În general, resursele de fier ale femeii însărcinate sunt insuficiente sau inexistente, de aceea este extrem de important ca mama sa isi asigure tot necesarul de fier, prevenind astfel anemia fetala. Nivelul magneziului și zincului din sânge joacă un rol important în timpul sarcinii, când un nivel scăzut poate duce la naștere prematură sau chiar la pierderea sarcinii.

Omega-3 și Omega-6: Un aport echilibrat de acizi grași nesaturați este important pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușului.

Vitamina D, Vitamina C si biotina: sunt extrem de importante pentru sanatatea dintilor, parului si pielii, dar si pentru functionarea normala a sistemului nervos, iar vitamina C creste absorbtia fierului.

Calciul: este necesar pentru un sistem osos sanatos si contribuie pe durata sarcinii la procesul de diviziune si diferentiere celulara.

Seleniuldin sânge scade pe durata sarcinii; el are un rol important in functionarea normala a sistemului de aparare a organismului; spre sfârşitul sarcinii, seleniul din corpul mamei este redirecţionat către ficatul bebeluşului. Necesarul de seleniu crește cu 20% la femeile însărcinate și la mamele care alăptează.

1 pahar de Celia® mama (200ml) pe zi asigură:

- 50% din necesarul zilnic de Zinc si Biotina al unui adult, importante pentru buna functionare a sistemului imunitar si a sistemului nervos;

- 100% din necesarul zilnic de Acid Folic al unui adult. In functie si de obiceiurile tale alimentare (dieta bogata sau nu in fructe si legume), medicul iti va recomanda sa cresti aportul de acid folic, avand in vedere ca necesarul zilnic al femeii insarcinate se poate dubla sau chiar tripla in timpul sarcinii.

- Un aport semnificativ de Vitamina C, care contribuie la metabolismul energetic si creste absorbtia fierului;

- Vitamina D, care contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos, a sanatatii dintilor si a nivelului normal de calciu in sange;

- Fier – cu rol extrem de important in formarea globulelor rosii si combaterea anemiei;

- DHA – cu rol in dezvoltarea normala a creierului si a ochilor bebelusului;

- Seleniu – care contribuie la buna functionare a tiroidei

- Calciu – care contribuie la procesul de diviziune si diferentiere celulara

- Omega 3 si Omega 6

- Fibre – pentru a veni in ajutorul digestiei si tranzitului.

Produsul este dezvoltat in Franta special pentru femei insarcinate si mamici care alapteaza.

Nu ingrasa, este degresat, fara colesterol, cu Omega 3 si Omega 6 intr-un echilibru ideal, in conformitate cu recomandarile specialistilor, cu 13 vitamine si 13 minerale atent dozate.

Cantitatea recomandata de Celia mama este de 1 pahar pe zi (200ml) integrat intr-o dieta echilibrata, la micul dejun sau ca o gustare.

Mod de preparare: adaugati 4 linguri rase (masura dozatoare din cutie) de Celia mama intr-un pahar cu 180ml de apa plata sau fiarta in prealabil si amestecati bine inainte de a consuma.

Related Posts:

Acest articol Importanţa analizelor preconcepţionale! a aparut prima data in SuperBebe.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images